Fed`den kripto uyarısı

Fed Yöneticisi Waller kripto paralara karşı uyardı

ABD Merkez Bankası(Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, kripto para varlıklarına sahip olanların tüm yatırımlarını kaybedebilecekleri uyarısında bulundu.
Fed - Kripto Para
Fed - Kripto Para
Waller, bankalara ise kendilerini kötü amaçlı sektör temsilcilerine ve finansal sisteme yönelik risklere karşı korumaları gerekti yönünde uyarıda bulundu.
Son dönemlerde kripto piyasasında yaşanan gelişmelerle ilgili Fed de dahil olmak üzere ABD düzenleyicileri, bankalara dolandırıcılık riski konusunda daha dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyorlar. Global Interdependence Center'da düzenlenen bir konferansda değerlendirmelerde bulunan Waller, etkilerin şu ana kadar daha geniş finansal sisteme yayılmasının "minimum" düzeyde olduğunu, düzenleyicilerin kripto sektöründeki stresle ilişkili finansal istikrar risklerini azaltmalarının kritik önem taşıdığını söyledi. Waller, kripto para işlemcileri için uyarısı daha da sert oldu ve "Gerçek değeri olmayan varlıklar olarak, kripto para birimleri risklidir. Eğer insanlar böyle bir varlığa sahip olmak istiyorlarsa, o zaman devam etsinler" dedi.
kaynak: blomberg ht

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski